Wednesday, October 12, 2011

geng BC

BC...ape itu BC ye?? Budak Comel??Budak CUN?? Budak Cantek?? Budak Comot?? no no no!! ke Bas cantek??or Badak Cun?? hak3...tidak2...sebenarnya...itu nama geng sy...tp sy sdrik pun slalu lupa BC stand 4 what..so...tuk mengabdikan BC dlm memori sy...sy wat lah spesel entry bout BC...



 

BC itu stand for Bachelors Club...heheh...mgkin sbb tyme trciptanya nama tsebut, kami sume bujang2 trang tang2 belaka...tuh adalah jarik2 kecik comel kami ler...hik3...(dan agi perasan..uhhuu!!)......

 mula kamcing start event first kt PD...sblom tuh kne stayback lah...mcm2 lah..beselah..bachelor kn..so inilah golongan2 yg evelebel tuk staybck...hik3...ak ah lupa nk ckp...kami nih geng2 bachelor kt cni...





SSIG stand for?? heheh...nih dia...



owait.SSIG nih tmpt carik makan kami...tiap2 hari lapan lima lapan lima di cni....owait...kami sarapan sesama...lunch sesama...borak jgn ckp ah...kdg smpi x reti nk gi wat kije...kalo dang lepak sesama...seb boss x garang2 cume kdg tegas lah kn...hik3...

oklah..enough bout lelain...kite stret to ahli2 geng BC yg kiut lagi miut nih...yg pling sulong dan matang...jeng jeng jeng...

KAK WATIE!!!




ataupun digelarkan jugak...uji rashid SSIG n pling baru...Hang Kelebun...akak nih Librarian SSIG...sal buku2 sume tahu...pgtahuan TIPTOP lah...hik3...yg pling dia expert...ALL ABOUT KOREA...korean muvies? korean songs?? korean artist??syume2 dia tau..hik3... yg pling pnting..kak watie nih bek ati...slalu ada waktu sy susah...tocey2 kak...4 being  such a good sista...hik3

dia terkenal dgn gaya exotik dia kalo gelak....n kne pastikan ade dnding di blkg dia..kalo x...payah...hik3...suke gelak...n sgt bsungguh kalo makan...kami sume sgt setuju lah sgt2 kalo dia jadik pengacara jalan2 carik makan...sbb...dia pndai attract org makan..hanya dgn cara dia mkn..believe it or not?? BELIEVE IT!!

skrg..kami slalu g keje dgn baby baruk dia...WVL 4567...nih dia...





ahli2 tetap WVL nih...kami bertiga nih lah...pegi dan balik...sgt jarang dah gune may baby TAV skrg..hik3...thanks kaka bg tumpang!! pas nih...jgn nanges g balik keje sesorg..sbb sy pun sma gak..huk3..
part yg pling besh...sore kak watie sendap sgt...siap jdik ringtone msej kami skrg...bunyik dia gni...

U HAVE A TEXT MESEJ!!! UHHUUUU!! 

uhhu yg blkg tuh sy yg smbung...nk jugak walo sore sedap cam katak....hik3...nk upload...tp xleyh..sbb dia "HAPCIPTAK" bak kata zana..(perkataan sebenar..hakcipta terpelihara)

ok2...kite g kat kak ngah BC lak...

tadaa!!!! 




heheh..yg nih lak....digelar Dato CT SSIG...sbb dia nih big fan dato ct n yg pling pnting...gaya nyanyi..gaya lenggok...same lah...saling x tumpah...eh ye ke??hik3...pndai bgaya wo!! gaya hana tajima je dia x penah try agi...yg len sume dah...x ngapeler org lawo..huhu pakai ape pom lawo...
dia nih rame no peminatnye...no wonder lah kn...lawo...heheh...antara tmpt yg sy suke btenggek di kala boring adalah tmpt dia lah...suke usik...suke buat dia mrah...then biar muka dia jdik PUTIH KEMERAHAN2..bak kata uda..hak3...

kalo byk kje ke..stress ke...dia lah tmpt luah perasaan...kimia tuh kuat...tp x sekuat kimia MINAMI lah kn...ahaks!! rajin bebenor...kije dia da byk...ada hati agi nk tlg kije org...hak3..rajin sungguh...

akak nan sorg nih..terkenal dgn gelak hatrik dia...skali dia trik...tp gelak dia kalah dgn yg sy bakal kenalkan pas nih....eh lupe nk cakap...nama akak cum melecun kt atas nih...KAK NANA...atau dia suke gelarkan dri dia..k nanots..


yg ketiga...


IKIN





dia dikenali dgn gelaran IRIN ZAIN..ataupun Ziana Zain SSIG...sbb ape?? sbb kn dia kn...dia kn...nyanyi cam ziana woo....nk dgr ke?? ce klik link nih..ikin nyanyik....maaf tuk quality dia yg senget benget itu..itu adalah khilaf sy....hik3...tp sore dia memg mremangkn bulu roma...eh bukan bulu roma jer....bulu tlinga..hidung sume...kalo dia gelak kt depan...kt blkg...kt library aka blik k wati pun leyh dgr...Sore memg power lah....sekali jerit...gegar SSIG..hak3...


hah..lupa nk gtau...kalo ikot..dia kne lucut dr geng SSIG sbb dia da kawen...setahun yg lepas....kami sume berbondong2 g knduri dia satu opis...dan jugak merasa durian D24 yg sgt2 fresh...sedap woo!! tingat pulak insiden pakcik yg plastik dia tburai sbb byk sgt durian dia taruk..abes berterabur durian kt tepi jalan...lawak2..

kalo dgn dia nih..sy suke crik gado...tp x leyh lwan sore dia lah kalo jerit...hak2...satu yg besh sal dia...ikin nih..pakai ape pun nmpak kena je...kemas orgnya...tulisan pun cantek....tokey tudung,sume tdung berfesyen2...dia lah pelopor...then..jual kt kitorg...then..msalahnya..x kuat iman tuk menahan dri x  beli...sbb cantek2...cane?? hak3...

dan sy satu2nye suke pnggil dia kin kun...jgn marah ye..hik3


owait...jump to the last...

BFF sy da 6 tahun..kenal da 8 tahun...

ZANA




manis kn dia??? cumel sgt....hik3..

dia nih...suke tiru sy..sy msuk SSIG dia masuk...sy kuar pun dia ikot...sy pkai baju pink, dia ikot...memg suke ikot sy lah...hahahahah.....kami masuk SSIG sesama...ALhamdulillah..rezeki memihak pd kami...duk umah sewa sesama...dah lah dulu belajo UIA sesama...tp kos lelain lah..tp still department sama...dan ada kisah d sebalik kekamcingan kami pada tahun 2005...heheh...biarlah rahsia...RAHSIA KERAJAAN..

skrg??dia pun da kwen...bulan 5 yg lepas...kalo ikot..memg nk kne lucut dr BC cam kinkun jugak...tp nk wat cane...x smpi ati...hak3...lagipom dorg nih...kdg2 x nmpak cam dah kawen...sempoi je memanjang...hik3

dia nih kn...dolu2 sy kenal...sy lagi trok bab2 bologs...tp skrg mnjadik2...memg ade je pekataaan dipendekkan...digabung...mcm2..memg sesuai jdik RATU BOLOGS......

satu sal sy dgn dia nih..dr dolu hingga kini..kalo g shopping dgn dia...x pernah..ok x pernah...klo kami x beli sesuatu yg sama sebjik sejibon...sbb taste kami sama...sgt2...kaler pun sama...dan skrg dia pun da jdik minah pinky cam sy...tgk??suka tiru sy kn?? terang lagi bersuluh lagi nih...

bgitulah sal BC....sal ahli kelima x yah ckp ah kn...pemalu orgnya..hak3...







n sy ade satu vdeo tuk kamu sume...spesel..hand made...hope kalian suke...hehehe....sy syg kamu sume...


video




Tuesday, October 11, 2011

From Ummi Myra @ Amira Studio

salam khairiah adilah binti juha bin pudin bin derahman bin salleh,

setakat ni je mampu ambe bantu,
yang ambe delete widget-widget yang wat berat belog loading  tu ambe mintak maaf banyak deh, ambe rase macam semak ngat hehe

ambe arap deme suke deh, ambe ngantuk mate doh ni, dekat kul 3 pagi dah ni, kalo time siang ambe dok dang nok wak, nok layan budok2 ni hihi, malam je ade mase time budok2 tido, ambe arap deme jadi blogger tegar deh pas ni, rajin2 update belog, hihi n jangan lupe wat entry pasal ambe ciket muwahahaha ketawa kejam. dop eh, ambe gurau je, okeyh ambe tidow dlu ye, gambo deme tu ambe tibang dalam pesbuk deme hihi.


kalo ade nape2 deme nak suruh ambe edit n wat balik kabo deh :)

okeyh babai deme deh,
p/s: belanje big apple lok hehehe


pas bace deme delete deh, babai :)


http://amirastudio.blogspot.com

Wednesday, October 5, 2011

SKIM PERKHIDMATAN SINGKAT


pernah dgr x skim nih??eheh..nih Skim under program ransangan ekonomi negara 2009....kalau anda pekerja kerajaan...pasti aware lah sket sebanyak..heheh...dan saya...ckup2 berterima kasih dgn skim ini kerana inilah skim yg mmberi sy peluang pekerjaan sebaik sahaja saya bergelar graduan...seminggu selepas final paper saya...

ok lah...saya bekerja sebagai pegawai sps di sini...



dan secara khusunya di Bahagian Pusat Pertukaran Berita dan Bahan Penyiaran popularly known as SSIG....opisnya...di??Menara PKNS-Pj...eheh...dan main kerja product kami ialah ini...PORTAL SSIG.....ce klik..then thats what we do...tiap2 bulan pun ade event dgn pihak kedutaan...dan saya bekerja di sni...dengan kwn baik sy....




sy ala2 kembar dgn dia...sbb x pernah berpisah dari tahun 2005...isnt it great??hahah...n sgt byk suka duka dilalui bersama...n pling latest...sy dpt rezeki di tempat lain...n bakal melaporkn dri sama tarikh dgn dia...iaitu..17 oktober 2011...ayat sy selalu bagi dia...""suka tiru aku""ahaks!!

terpanggil nak tulis sal SPS..sbb?? sok adalah perbentangan bajet 2012..so, naseb sume pegawai SPS bergantung pada apa yg PM ckp esok..adakah smbung..or terhenti di sini je..means berakhir tuk tahun nih saja...bagi kami...mungkin hanya jika kontrak ini diserap menjadi tetap...mgkin akan difikirkan kembali utk setia berada di sini...1001 kemungkinan mungkin berlaku...hehe...apa2 pun....we wait n see....

p/s:: x pernah x cited tgu bajet ok??sejak terlibat dgn SPS je pndai tnggu...huk3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...